dimarts, 9 de novembre del 2010

El BLOC JOVE Petrer insta els organismes internacionals a solucionar el conflicte de Sàhara Occidental

Després de l'assalt del campament saharaui de Al Aaiun per part de les forces militars marroquines, en el qual es van cremar haimes, es van bloquejar les entrades del campament de Gdeim Iziko i ja es calcula la mort de més d'una desena de persones, entre les quals trobem dones i gent major, el BLOC JOVE Petrer, a través del seu secretari local, Enric Navarro "Catxap", una setmana després de denunciar la mort del jove saharaui Nayem Elgarhi, ha fet en esta ocasió una crida a la comunitat internacional perquè deixe de mirar cap a un altre costat en el conflicte de Sàhara Occidental explicant que "una vegada més, el poble saharaui és víctima d'un nou atac de les autoritats i l'exèrcit marroquí. No podem consentir que tot este conflicte passe de llarg i per això exigim a la comunitat internacional que prenga les mesures oportunes. Cal garantir els drets humans i reivindiquem novament el dret que té el poble saharaui de decidir el seu futur, el qual està reconegut per Nacions Unides".
El màxim responsable de les joventuts del BLOC-Compromís per Petrer ha afegit que "és lamentable que al segle XXI encara estem demanant a la comunitat internacional el mínim, com és el compliment dels drets humans, quan hauríem d'estar pensant en el progrés i el benestar del poble saharaui. El Govern de l'Estat Espanyol ha d'exercir tota la pressió diplomàtica possible i, a més, ha de reconéixer que estem davant d'una situació que clama al cel. No podem deixar les mans lliures al Marroc perquè atropelle una i una altra vegada el Sàhara Occidental".
Enric Navarro, per últim, ha informat que "des de la nostra formació ens mobilitzarem amb el propòsit de què la nostra veu arribe a tots els àmbits de la societat perquè ambdós parts apleguen a un acord i es deixe de viure d'una vegada per totes esta insostenible situació".