dimecres, 1 de juny del 2011

FONT DE MORA, TRAÏDOR!

El conseller valencià d'educació del Partit Popular, Alejandro Font de Mora, va anunciar el passat dilluns que a partir del curs 2012/2013 s'implantarà un model únic d'ensenyament plurilíngüe, que assegure la mateixa proporció d'assignatures impartides tant en valencià, castellà, com en anglés, amb un 33% de presència de cada llengua. Segons el nostre conseller, "este model assegura una presència ferma del valencià, perquè s'instal·larà de nord a sud i d'est a oest del territori".


Este anunci de Font de Mora significarà en la pràctica l'eliminació de les línies d'ensenyament en valencià i suposarà que els estudiants valencians deixarien de tenir la possibilitat d'estudiar en programes d'incorporació progressiva de la llengua pròpia i programes d'ensenyament en valencià, habituals en zones de domini lingüístic valencià. El nou model d'ensenyament és similar al gallec, on també governa el Partit Popular, i introdueix de manera progressiva la llengua anglesa, però redueix les llengües oficials, valencià i castellà, a un mínim d'un 33%.


Des del BLOC JOVE Petrer, pensem que esta nova maniobra realitzada pels que diuen que són "els autèntics defensors de la identitat valenciana" mostra el més profund antivalencianisme i suposa una clara agressió al futur de la llengua i la cultura dels valencians i les valencianes, ja que impulsar esta línia única d'ensenyament suposaria un atac frontal al plurilingüisme i a l'ensenyament de qualitat. És curiós que el conseller parle de plurilingüisme per a suprimir els programes d'ensenyament que millors resultats han donat en coneixement de llengües i aposte per un sistema no avaluat, que no respon a cap criteri pedagògic i que se situa justament al contrari de l'opinió de molts experts, que ja han manifestat que este nou model proposat és una greu equivocació, perquè els i les alumnes no dominaran ni valencià, ni castellà i ni anglés.


En una Europa cada vegada més globalitzada i plurilingüe, acabar amb l'ensenyament en llengua pròpia o pretendre el tancament de televisions públiques al territori valencià, com és el cas de TV3, són mesures que van contra la direcció de la història i contra l'opinió majoritària de la societat. Per tant, la supressió d'estes línies és una demostració més de què Francisco Camps és el president més antivalencià de la història i un perseguidor inesgotable de la nostra cultura, perquè, pel que es veu, no n'ha tingut prou eliminant el pressupost per al doblatge de pel·lícules en valencià, el teatre o la música en valencià. Ara ha anat més enllà!


Per això, mobilitzarem els nostres col·lectius locals i nacionals per donar suport a aquelles associacions culturals que defenen i promouen l'ús del valencià en l'àmbit educatiu. De fet, el portaveu del BLOC-COALICIÓ COMPROMÍS a les Corts Valencianes, Enric Morera, ha posat a disposició d'estes associacions el seu grup parlamentari i tots els regidors d'arreu la geografia valenciana, entre ells el nostre regidor a Petrer del BLOC-Compromís, David Navarro, per a articular totes les accions necessàries i evitar que seguisca endavant esta iniciativa maquinada per l'extrema dreta del Partit Popular. Perquè l'opció de triar les línies en valencià és sinònim de normalitat lingüística i pluralitat.


BLOC JOVE Petrer