dilluns, 17 d’octubre del 2011

NO ENS REPRESENTEN!

Este dilluns dia 17, conjuntament amb les llistes per al Congrés i el Senat, Coalició Compromís presenta el suport de més de 25.000 firmes recollides en poc més de quinze dies des de la convocatòria electoral, de les quals unes 800 corresponen a Petrer i Elda -5.000 a les comarques d'Alacant- gràcies al treball dels membres BLOC-Compromís per Petrer i l'Assemblea d'Equo Elda-Petrer, per poder presentar-nos als pròxims comicis generals, en virtut de la llei electoral pactada per PP i PSOE, en la qual el partits sense representació al Congrés dels Diputats han d'aportar el 0,1% d'avals de la ciutadania per cada circumscripció. Ha sigut el suport de moltes i molts demòcrates contra esta reforma impulsada per Zapatero, Rubalcaba i Rajoy que votaren Pajín, Ciscar, González Pons, Gil Lázaro, Uriarte...
La modificació de l’actual normativa electoral és un crit que ompli places i carrers. El bipartidisme, que alguns consideren com a font de l’estabilitat, s’ha manifestat com una opció inútil. El parlament de l’Estat no representa la pluralitat de la societat i això s’ha de canviar. S’ha mostrat com l’opció dels bancs i dels qui s’han dedicat a traure profit de l’administració pública. El PP guanyarà les eleccions perquè, posats a fer el mateix, sempre és bo provar si hi ha algú de confiança més eficient. El PSOE patirà una derrota històrica i tindran entrada al parlament molts partits i candidats amb ganes de representar que evidenciaran en pocs mesos que cal una renovació de la política liderada per noves visions progressistes.
Per això, la voluntat de PP i PSOE és un parlament de 300 escons, per ocupar-ne el 90% i reduir la pluralitat a poc més de 25 diputats i diputades. El problema és que sobren diputats i diputades, que s’ha de reduir despesa pública després d’haver propiciat el deute més important de la història a base de donar contractes a les constructores, a les companyies elèctriques i salvar als bancs. No tenen mesura. De fet, la Constitució permet arribar fins a 400 diputats. Per això, hauria de desaparèixer el mínim per província i fixar un mètode de representació més proporcional. També caldria obrir les llistes, que no foren tancades, per a que es trien els diputats i diputades que més ens representen.
Joan Baldoví, candidat de Compromís a València, ha llançat una proposta clara: la celebració d’una consulta popular, d’un referèndum, per a canviar la llei electoral per un sistema proporcional i profundament democràtic. Són necessàries 500.000 firmes en tota Espanya. En quinze dies n’hem recollit 25.000. Liderem un espai de progrés, verd i valencià amb la proposta de Baldoví com la millor mostra de la nostra voluntat de representar.
A la circumscripció d'Alacant, Petrer i Elda estaran representats a la llista electoral al Congrés amb la presència de David Navarro, regidor del BLOC-Compromís per Petrer, com a número dos i Cristina Rodríguez, membre d'Equo Elda-Petrer, com a número 3 de la candidatura, que lluitaran per la defensa d'un Estat del Benestar real i just i el pas del Corredor Mediterrani, que permetrà les relacions comercials amb l'exterior i la reactivació de l'economia i afavorirà l'ús d'un mitjà de transport mediambientalment sostenible.