dilluns, 23 de juliol del 2007

Un gra d'arròs inclina la balança

El títol d’aquest article és una cita de Confuci, amb la qual, aquest savi xinès que va viure fa 2.500 anys, volia dir que les coses més xicotetes i que, al primer colp d’ull, poden paréixer totalment insignificants, poden tenir la seua importància en unes circumstàncies determinades.

L’actual sistema polític, tant al conjunt de l’Estat Espanyol com al País Valencià, es caracteritza per un fort bipartidisme. El PP i el PSOE sumen 312 diputats dels 350 que formen el Congrés espanyol; 92 diputats dels 99 que formen les Corts Valencianes i, a més, als Ajuntaments d’Alacant i de València i a la Diputació Provincial d’Alacant els populars i els socialistes són les úniques forces polítiques representades.

Les dades exposades al paràgraf anterior provoquen que molta gent pense que les úniques opcions vàlides són aquestes dues: PP i PSOE. Tanmateix, no podem oblidar que el nostre sistema electoral és proporcional, és a dir, els parlaments i els ajuntaments han de reflectir la pluralitat social i aquesta pluralitat no es limita a dos partits. De fet, tal com ha passat a l’Ajuntament de Novelda (amb el BLOC) o al Parlament de les Illes Balears, sovint els “xicotets” podem tenir la clau per a la formació de governs de progrés.

Fa un temps un ciutadà de Petrer va comparar al BLOC amb “los ojos del Guadiana” en un dels seus articles en un mitjà de comunicació local, tot insinuant que una vegada passades les eleccions tornaríem a desaparèixer fins a la propera convocatòria electoral. Fa 12 anys que la Unitat del Poble Valencià participà per última vegada a les eleccions municipals a Petrer. Ara el BLOC (abans UPV) ha tornat, però podem assegurar-vos que ho ha fet amb el propòsit de continuar treballant pels interessos dels ciutadans i de les ciutadanes del nostre poble i no desaparèixer després de les eleccions.

El fet que en les últimes eleccions, en què vam participar en coalició amb Els Verds, no obtinguérem representació no significa que hagem desaparegut. Tot al contrari, d’ara endavant els membres del col·lectiu local treballarem dur per fer oposició al govern municipal, perquè tant necessari és un bon govern com una bona oposició, i per demostrar als nostres conciutadans que es poden sentir representats pel BLOC.

Bloc Nacionalista Valencià – Col·lectiu de Petrer