dimecres, 25 de juliol del 2007

LGBT: l’hora d’Europa

A les acaballes del mes de juny es va celebrar a Madrid l’Euro Pride, una celebració de l’orgull gai a nivell europeu i amb un clar esperit reivindicatiu per aconseguir la plena igualtat de drets de les lesbianes, els gais, els bisexuals i els transsexuals. A l’Estat Espanyol i, més concretament, durant l’última legislatura de les Corts Generals, s’han impulsat una sèrie de reformes legislatives que han suposat la plena igualtat legal de totes les ciutadanes i tots els ciutadans independentment de la seua orientació sexual. Aleshores, té sentit continuar manifestant-se? Sí, per descomptat.

El sufragi femení s’aprovà amb la Constitució de la Segona República el 1931 i el 1978 l’actual carta magna establí la plena igualtat legal entre homes i dones; el valencià és llengua oficial al País Valencià i gaudeix d’un status igual al del castellà en molts aspectes; la majoria de països del món han signat la Declaració dels Drets Humans de les Nacions Unides... Tanmateix, aquesta igualtat legal no es trasllada automàticament a la realitat a l’endemà de la votació parlamentària... cal treballar, i molt!

A l’igual que encara s’han de prendre tot tipus de mesures per assegurar la igualtat real de l’home i la dona; a l’igual que cal continuar defensant el procés de normalització lingüística del valencià; a l’igual que organitzacions com ara Amnistia Internacional treballen per denunciar les violacions dels drets humans arreu del món, des del BLOC no tenim cap dubte que encara queda molt per fer si volem garantir que la igualtat independentment de l’orientació sexual siga una realitat i no sols un principi proclamat en una llei.

A més, també hem de mirar més enllà de les nostres fronteres. Hi ha desenes de països on l’homosexualitat és un delicte i, en un total de 8 estats, la majoria d’ells islàmics, es castiga amb la pena de mort. Cal aconseguir que aquesta situació canvie perquè no es tracte com a delinqüents a persones que gaudeixen de la seua sexualitat d’una manera diferent a l’establerta pel pensament majoritari. D’altra banda, resulta molt preocupant la força que l’homofòbia està prenent a alguns països de l’Europa de l’Est com ara la Polònia dels germans Kaczinsky o Letònia. Des d’un partit europeista com és el BLOC reivindiquem l’extensió internacional dels drets del col·lectiu LGBT que no és més que un cas particular de la necessitat que tots els països reconeguen els drets civils dels seus ciutadans.

Bloc Nacionalista Valencià – Col·lectiu de Petrer
blocjovepetrer@gmail.com